LO-leder Gerd Kristiansen appellerer til hele fagbevegelsen om å vise solidaritet med flyktningene.

LO sparker selv i gang stafetten med å gi 100 000 til Norsk Folkehjelp, som er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Kristiansen oppfordrer alle forbund, foreninger, klubber og medlemmer til å ta staffettpinnen videre. Hun håper at LO og fagbevegelsen sammen kan klare et hårete mål på tre millioner kroner. 

 - Ekstreme kriser krever ekstreme mål. Dette kan vi klare, sier Gerd Kristiansen.  

Det er over syv millioner internt fordrevne i Syria. Irak har en halv million flyktninger, i tillegg til sine egne 3,5 millioner internt fordrevne. Hver dag ankommer tusen til to-tusen mennesker på flukt den greske øya Lesvos. 

– Som vi har sett skrekkelige eksempler på, tvinges familier med små barn til å legge ut på livsfarlige reiser. Det er vår plikt som medmennesker å engasjere oss for disse folkene, sier Kristiansen.  

Generalsekretær i Norsk Fokehjelp Liv Tørres er takknemlig for LOs støtte.

- Fagbevegelsen viser nok en gang at de stiller opp i krisetider. Deres økonomiske og politiske støtte er uvurderlig for at vi skal få gjort jobben vår og for at vi kan hjelpe flere mennesker på flukt, både i Syria, på veien til Europa og her hjemme.   

Norsk Folkehjelp jobber gjennom lokale organisasjoner med å få forsyninger og hjelp inn i Syria. Organisasjonen har også programmer i både Libanon og Irak. De har i tillegg programmer for humanitær nedrustning på Balkan hvor ansatte nå er aktive med å merke og sikre minefelt sammen med lokale myndigheter i Serbia. Flyktningene står i fare for å bevege seg inn i aktive minefelt. De er også den eneste av de store humanitære organisasjonene som driver asylmottak her hjemme. 

Situasjonen er ekstrem, og det haster med mer støtte til flyktningene. 

Bli med og vis solidaritet med medmennesker på flukt!

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

Close